De saffier

De saffier, een sierlijke edelsteen voor mensen die van luxe houden


Een saffier is een edelsteen en een transparante korund. Korund stenen staan er om bekend dat ze erg hard zijn en de robijn valt ook onder deze categorie. Na de diamant, is de saffier de hardste steen die er is. Deze steen wordt gevonden in landen zoals Australië, de Verenigde Staten, Thailand en Myanmar. Afhankelijk van de locatie heeft de steen vaak ook een andere kracht van kleur. De saffier die het meest gevonden en wordt gebruikt in de juwelen industrie is is de blauwe saffier. Je hebt lichtblauwe stenen, maar ook hele donkere saffieren. Tussen deze stenen kan ook een flink prijsverschil zitten en het is dus waard om hier goed naar te kijken voordat je een sieraad met een saffier koopt.

De saffier staat voor rijkdom en werd al in de oudheid gebruikt om zijn eigenaar kracht en eer te verlenen. Ook waren mensen ervan overtuigd dat een saffier hen zou beschermen tegen slechte gebeurtenissen en jaloezie van andere mensen. Ook staat deze steen voor de liefde en romantiek. De steen werd extra populair toen in 1981 Prins Charles een saffieren verlovingsring aan Lady Diana gaf.

Sommige mensen zullen de Engelse naam “Sapphire” kennen in het kader van een drankje. Het gin merk Bombay Sapphire. De gin van dit merk wordt ook vaak in blauwe flessen verkocht. Hoewel dit natuurlijk niet direcht een link met de edelsteen is, komt de associatie met de kleur blauw wel direct weer terug.

Al met al is de saffier dus typisch een edelsteen voor mensen die van luxe houden. Een krachtige steen met een opvallende kleur die in elk sieraad zal stralen. Met een saffier om je hand of nek zal je zeker opvallen, zelfs in grote groepen mensen. En hoewel saffieren van hoge kwaliteit wel een aanslag op je bankrekening zullen zijn, kun je prima beginnen met een mooie ring met een steen van iets mindere kwaliteit. Zo kun je ontdekken of een saffier echt iets voor jou is of dat een andere steen toch beter bij jouw persoonlijkheid past. Veel plezier met het rondshoppen voor jouw ideale sieraad!