Smaragd

Smaragd – diep groen voor diepe gevoelens


De smaragd wordt ook wel de koning van de edelstenen genoemd en dat is niet voor niks. Het is een prachtige steen die echt de aandacht trekt. De meeste mensen kennen smaragden van hun diepe, groene kleur. De smaragd is dan ook een bekende steen die al eeuwenlang in juwelen verwerkt wordt. Zo was in de tijd van de Farao’s Cleopatra al groot fan van de smaragd en wordt hij in de geschiedenis nog vele malen gevonden.

Maar wat maakt de smaragd steen nou groen? Dat is de kleur gevende stof, chroom. De steen komt in vele verschillende kleuren en maten. Als de steen helder is en geen andere kleurtonen bevat betekent dit een hogere kwaliteit van de steen. De smaragd wordt gevonden in exotische landen zoals Brazilië, Colombia maar ook in Zambia en Pakistan. Hele zuivere smaragden worden niet heel vaak gevonden. Ze zijn dan ook niet heel makkelijk te delven uit de grond, waar ze uit opdringen magma en gesteente ontstaan.

De smaragd is ook een steen die veel gebruikt wordt in het kader van mystieke werkingen. Zo lijkt de steen te staan voor inspiratie, liefde en geduld. Ook wordt gezegd dat de steen kan helpen tegen bepaalde infectieziekten en dat het je lichaam kan helpen ontgiften. Daar is natuurlijk weinig zeker over, maar als een steen zo mooi is als de smaragd kan het natuurlijk geen kwaad om er een bij je te dragen.

Smaragden kunnen in vele juwelen verwerkt worden. Zo zijn bijvoorbeeld oorbellen met smaragd steentjes erg populair. Afhankelijk van de grootte en de kwaliteit van de steen vind je natuurlijk prijsverschillen. Smaragden worden ook heel vaak in ringen gebruikt. Het diepe groen van de smaragd steekt vaak goed af bij het goud en zilver van de meeste ringen. Naast oorbellen en ringen vind je ook veel kettingen met een smaragd erin verwerkt. Dit kan bijvoorbeeld schitterend staan bij een zwarte avondjurk of donkergroene trui. Naast dat een smaragd in vrouwen juwelen verwerkt kan worden, kunnen mannen ook van deze mooie steen genieten. Wat te denken van manchetknopen of mannen ringen? De mogelijkheden met deze kostbare steen zijn eindeloos.